Aan de muur bij… NYA interieurontwerp!

Ok, wat ik maak kan ik natuurlijk prima online laten zien.  Maar ik heb een ander idee. Mensen weten nooit wat ze aan de muur moeten hangen. Daarom wil ik steeds een werk van mezelf meenemen naar een inspirerende plek. Dan kijken we meteen hoe ze het daar hebben aangepakt qua muurdecoratie en of mijn werk in hun sfeer zou passen. Deze week de aftrap voor NYA-interieurontwerp!

Ik hoef dit keer niet ver, want Femke Haanappel woont tegenover mij. Ik weet hoe hard zij samen met Koen aan hun huis hebben gewerkt en dat Femke al een tijd van haar passie haar werk heeft gemaakt met NYA interieurontwerp. En ik ben echt heel benieuwd hoe mijn werk ‘Allium’ daar zou staan…

Als ik binnenkom met mijn spullen neem ik me meteen voor om haar eens flink uit te horen hoe zij dat nou doet met muurdecoratie. Want als je interieurontwerp doet voor particulieren, winkels en bedrijven dan is er vast wel een hoop inspiratie op te doen.

Vertel eens Femke, als ik een klant zou vragen wie is Femke en hoe zou je haar werk omschrijven, wat zouden ze dan zeggen?

Dat ik een vrolijk persoon ben en dat ik van een persoonlijke aanpak houdt. Ik wil eerst iemand leren kennen voor ik echt aan de slag ga. Een interieur weerspiegelt toch vaak iemands persoonlijkheid. Mijn stijl zouden ze denk ik omschrijven als modern, eclectisch, Scandinavisch, gezellig, en met een knipoog. Want voor mij hoeft niet alles zo serieus. Maar ook industrieel, design, patronen en vintage zullen ze zeker wel noemen. En dat ik een eigen mix maak daarvan. 

En wie zijn dat dan die klanten van jou?

Ik werk voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Zij zijn in eerste instantie op zoek naar een evenwichtige indeling en (e.v.t.) een goed verlichtingsplan. Een aanvulling daarop is dan een bijpassend kleurenpalet en sfeer die past bij de betreffende klanten.
Recente projecten zijn de inrichting van een winkel geweest (Little Smilemakershop), een kapsalon (Gezellig Geknipt) en de restyling van een school. Maar ik werk ook heel veel voor particulieren. Dat zijn dan jonge stellen van 25-45 jaar. 

Wat is nou eigenlijk jouw droomklus?

Ik zou graag een horecagelegenheid inrichten zoals KEK. Dat is speels, relaxt en heerlijk out of de box. En dat concept gaat verder dan alleen de horeca. Daar komt ook een publiek dat ik graag zou willen inspireren.
Maar geef me een oude boerderij en dan ga ik ook helemaal los. Moderne met oude elementen combineren. Prachtige grote en hoge ruimtes creëren. Ook lijkt het betrekken van de buitenruimte me dan heel fijn. Want dat vind ik in mijn ontwerpen ook altijd heel belangrijk.

Tja, en dan nu waar ik eigenlijk voor kom he? Muurdecoratie. Men weet vaak bij god niet wat men er mee aan moet vaak. Hoe pak jij dat aan?

Het is ook een uitdagend element. Als ik voor een interieurontwerp aan de slag ga kijk ik altijd wat er al is en wat er aangepast of aangevuld kan worden.. Het is vaak handig om bij een ontwerp te beginnen met een algemeen indelingsplan van de ruimte en daarna het lichtplan aan te passen op de plekken, waar je kunst of foto’s aan de muur gaat hangen. Plafondspotjes of muurlichtpunten neem je daarin mee. Ik adviseer altijd om voor iets persoonlijks te kiezen, waar je emotionele waarde aan hecht. En natuurlijk ook hoe je het kan combineren in je interieur. Je kunt de kleuren uit het werk bijvoorbeeld kiezen bij een kleur uit het interieur, maar je kan ook een muur verven in een kleur die in het werk voorkomt. Daarnaast kan het ook juist heel neutraal zijn als de ruimte vraagt om eenvoud. Wat ook heel goed werkt zijn planken, stangen of rekken met daarop kleinere afbeeldingen, zodat je makkelijker kunt wisselen en het toch bij elkaar past. (zie foto hieronder) En of je nou foto’s of kunst kiest voor aan de muur: vraag jezelf altijd af welke uitstraling het geeft aan de ruimte. Als je bijvoorbeeld iets persoonlijks wilt maar meer van abstract houdt kun je er een IXXI van maken.

Wat vindt jij de fijnste muurdecoratie in jouw huis?
Nou, dat is toevallig ook een IXXI. Eentje van mijn vader. Die is een tijdje terug plotseling overleden. Daarom heeft het voor mij een grote emotionele waarde. Maar aangezien dit huis niet alleen van mij is en ik het niet heel erg in the face wilde voor anderen, heb ik ervoor gekozen om de foto in pixels te laten afbeelden. Het is abstract, maar geeft wel kleur en vrolijkheid. Hij hangt ook op deze plek, omdat mijn vader bouwkundig tekenaar was en voor dit trapgat een mooie oplossing had bedacht voor een kast, waarvan de aannemer zei dat het niet kon. Maar dit is het levende bewijs dat veel dingen wel kunnen als je maar wilt. De kast hebben we gewoon zelf gemaakt. Een klein eerbetoon aan mijn vader dus. 

En dan nu… ‘Allium’. Waar mag ik hem plaatsen?
Waar jij wilt.

Ik kies voor beneden op een vintagekastje van hout en op jouw zelfgemaakte kast met gefreesde patronen erin. Waar vind jij het eigenlijk het mooist staan? Wat spreekt je wel of niet aan in dit werk?
Deze foto spreekt me wel aan, omdat het meer een soort kunst is. En ik voel me altijd aangetrokken tot blauwe, vergrijsde kleuren. Ik vind hem het mooiste staan op de houten vintagekast. De kleuren passen goed bij het hout. Op de kast vind ik hem te groot, maar daar past hij wel weer mooi bij de lichte muur. Als je hem nog even kan missen mag hij hier best een tijdje blijven staan hoor:).

Volg Femke ook op Insta #Nyainterieurontwerp voor de nodige inspiratie!
Ook een keer bij jou langs met ‘Aan de muur bij…’? Stuur dan een mailtje naar moniqueroodenburg@gmail.com
Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Ok, wat ik maak kan ik natuurlijk prima online laten zien.  Maar ik heb een ander idee. Mensen weten nooit wat ze aan de muur moeten hangen. Daarom wil ik steeds een werk van mezelf meenemen naar een inspirerende plek. Dan kijken we meteen hoe ze het daar hebben aangepakt qua muurdecoratie en of mijn werk in hun sfeer zou passen. Deze week de aftrap voor NYA-interieurontwerp!

Ik hoef dit keer niet ver, want Femke Haanappel woont tegenover mij. Ik weet hoe hard zij samen met Koen aan hun huis hebben gewerkt en dat Femke al een tijd van haar passie haar werk heeft gemaakt met NYA interieurontwerp. En ik ben echt heel benieuwd hoe mijn werk ‘Allium’ daar zou staan…

Als ik binnenkom met mijn spullen neem ik me meteen voor om haar eens flink uit te horen hoe zij dat nou doet met muurdecoratie. Want als je interieurontwerp doet voor particulieren, winkels en bedrijven dan is er vast wel een hoop inspiratie op te doen.

Vertel eens Femke, als ik een klant zou vragen wie is Femke en hoe zou je haar werk omschrijven, wat zouden ze dan zeggen?

Dat ik een vrolijk persoon ben en dat ik van een persoonlijke aanpak houdt. Ik wil eerst iemand leren kennen voor ik echt aan de slag ga. Een interieur weerspiegelt toch vaak iemands persoonlijkheid. Mijn stijl zouden ze denk ik omschrijven als modern, eclectisch, Scandinavisch, gezellig, en met een knipoog. Want voor mij hoeft niet alles zo serieus. Maar ook industrieel, design, patronen en vintage zullen ze zeker wel noemen. En dat ik een eigen mix maak daarvan. 

En wie zijn dat dan die klanten van jou?

Ik werk voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Zij zijn in eerste instantie op zoek naar een evenwichtige indeling en (e.v.t.) een goed verlichtingsplan. Een aanvulling daarop is dan een bijpassend kleurenpalet en sfeer die past bij de betreffende klanten.
Recente projecten zijn de inrichting van een winkel geweest (Little Smilemakershop), een kapsalon (Gezellig Geknipt) en de restyling van een school. Maar ik werk ook heel veel voor particulieren. Dat zijn dan jonge stellen van 25-45 jaar. 

Wat is nou eigenlijk jouw droomklus?

Ik zou graag een horecagelegenheid inrichten zoals KEK. Dat is speels, relaxt en heerlijk out of de box. En dat concept gaat verder dan alleen de horeca. Daar komt ook een publiek dat ik graag zou willen inspireren.
Maar geef me een oude boerderij en dan ga ik ook helemaal los. Moderne met oude elementen combineren. Prachtige grote en hoge ruimtes creëren. Ook lijkt het betrekken van de buitenruimte me dan heel fijn. Want dat vind ik in mijn ontwerpen ook altijd heel belangrijk.

Tja, en dan nu waar ik eigenlijk voor kom he? Muurdecoratie. Men weet vaak bij god niet wat men er mee aan moet vaak. Hoe pak jij dat aan?

Het is ook een uitdagend element. Als ik voor een interieurontwerp aan de slag ga kijk ik altijd wat er al is en wat er aangepast of aangevuld kan worden.. Het is vaak handig om bij een ontwerp te beginnen met een algemeen indelingsplan van de ruimte en daarna het lichtplan aan te passen op de plekken, waar je kunst of foto’s aan de muur gaat hangen. Plafondspotjes of muurlichtpunten neem je daarin mee. Ik adviseer altijd om voor iets persoonlijks te kiezen, waar je emotionele waarde aan hecht. En natuurlijk ook hoe je het kan combineren in je interieur. Je kunt de kleuren uit het werk bijvoorbeeld kiezen bij een kleur uit het interieur, maar je kan ook een muur verven in een kleur die in het werk voorkomt. Daarnaast kan het ook juist heel neutraal zijn als de ruimte vraagt om eenvoud. Wat ook heel goed werkt zijn planken, stangen of rekken met daarop kleinere afbeeldingen, zodat je makkelijker kunt wisselen en het toch bij elkaar past. (zie foto hieronder) En of je nou foto’s of kunst kiest voor aan de muur: vraag jezelf altijd af welke uitstraling het geeft aan de ruimte. Als je bijvoorbeeld iets persoonlijks wilt maar meer van abstract houdt kun je er een IXI van maken.

Wat vindt jij de fijnste muurdecoratie in jouw huis?
Nou, dat is toevallig ook een IXXI. Eentje van mijn vader. Die is een tijdje terug plotseling overleden. Daarom heeft het voor mij een grote emotionele waarde. Maar aangezien dit huis niet alleen van mij is en ik het niet heel erg in the face wilde voor anderen, heb ik ervoor gekozen om de foto in pixels te laten afbeelden. Het is abstract, maar geeft wel kleur en vrolijkheid. Hij hangt ook op deze plek, omdat mijn vader bouwkundig tekenaar was en voor dit trapgat een mooie oplossing had bedacht voor een kast, waarvan de aannemer zei dat het niet kon. Maar dit is het levende bewijs dat veel dingen wel kunnen als je maar wilt. De kast hebben we gewoon zelf gemaakt. Een klein eerbetoon aan mijn vader dus. 

En dan nu… ‘Allium’. Waar mag ik hem plaatsen?
Waar jij wilt.

Ik kies voor beneden op een vintagekastje van hout en op jouw zelfgemaakte kast met gefreesde patronen erin. Waar vind jij het eigenlijk het mooist staan? Wat spreekt je wel of niet aan in dit werk?
Deze foto spreekt me wel aan, omdat het meer een soort kunst is. En ik voel me altijd aangetrokken tot blauwe, vergrijsde kleuren. Ik vind hem het mooiste staan op de houten vintagekast. De kleuren passen goed bij het hout. Op de kast vind ik hem te groot, maar daar past hij wel weer mooi bij de lichte muur. Als je hem nog even kan missen mag hij hier best een tijdje blijven staan hoor:).

Volg Femke ook op Insta #Nyainterieurontwerp voor de nodige inspiratie!
Ook een keer bij jou langs met ‘Aan de muur bij…’? Stuur dan een mailtje naar moniqueroodenburg@gmail.com
Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Using Format